Matematik
Infinitesemale størrelser
26. maj 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvordan kan man argumentere at udsagnet er korrekt?
deltaX = dx + E , hvor E er infinitesemalt.
deltaX = dx + E , hvor E er infinitesemalt.
Svar #1
26. maj 2007 af peter lind
Den har jeg aldrig set. Du har formodentlig misforstået det. Man ser normalt den slags i forbindelse med definition for differentialkvotient.
Man kan skrive
deltay = y'(x)*deltax + E
hvor E så er defineret til at være forskellen mellem deltay og y'(x)*deltax. Er E en såkaldt 0-funktion. altså en funktion der går mod 0 hurtigere en deltax er y så differentiabel. Man vil iøvrigt så normalt skrive E*deltax, hvor så kravet er at E skal gå mod 0 for deltax gående mod 0.
Man kan skrive
deltay = y'(x)*deltax + E
hvor E så er defineret til at være forskellen mellem deltay og y'(x)*deltax. Er E en såkaldt 0-funktion. altså en funktion der går mod 0 hurtigere en deltax er y så differentiabel. Man vil iøvrigt så normalt skrive E*deltax, hvor så kravet er at E skal gå mod 0 for deltax gående mod 0.
Skriv et svar til: Infinitesemale størrelser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
