Matematik
ligning for tangent igen!
27. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
Nu har jeg efterhånden skulle bestemme ligning for en tangent mange gange, så jeg burde have lært det. Alligevel bliver jeg nød til at høre hvad jeg gør forkert her:
1)udled f'(x): f'(x)=-sin(x)-cos(x)
2)beregn f'(pi/2) og f(pi/2):
f'(pi/2)=-sin(pi/2)-cos(pi/2)=-1,027
f(pi/2)=cos(pi/2)-sin(pi/2)=0,9722
3)indsæt i formlen y-f(x)=f'(x)(x-x0):
y-0,9722=-1,027(x-(pi/2))
4)reducer/udregn: y=-1,027x-0,64
Dette er ikke det rigtige svar, men er der nogen der kan se hvor det går galt?
1)udled f'(x): f'(x)=-sin(x)-cos(x)
2)beregn f'(pi/2) og f(pi/2):
f'(pi/2)=-sin(pi/2)-cos(pi/2)=-1,027
f(pi/2)=cos(pi/2)-sin(pi/2)=0,9722
3)indsæt i formlen y-f(x)=f'(x)(x-x0):
y-0,9722=-1,027(x-(pi/2))
4)reducer/udregn: y=-1,027x-0,64
Dette er ikke det rigtige svar, men er der nogen der kan se hvor det går galt?
Svar #2
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
heh glemte lige at sige at punktet hedder P((pi/2),f(pi/2)) og at funktionen hedder f(x)=cosx-sinx
Skriv et svar til: ligning for tangent igen!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
