Matematik

Areal af funktion og førsteaksen.

29. maj 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)
Har lidt problemet med følgende:

En funktion er givet ved f(x)=1,5x²-4x+3

Bestem arealet af det område der begrænses af, første aksen, andenaksen og linjen med ligningen x=2.

Tegningen viser et areal af området under parablen og førsteaksen. Arealet har grænseværdierne 0 og 2, af henholdsvis andenaksen og linjen x=2.

Hvordan beregner jeg det areal?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Ganske som du plejer.

2
S f(x) dx = A
0

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2007 af ibibib (Slettet)

2
S 1,5x²-4x+3 dx =
0

2
[0,5x^3-2x^2+3x] =
0

osv.

Svar #3
29. maj 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)

Skal jeg ikke have afgrænset hvor langt det skal gå ned?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Gå ned?

Svar #5
29. maj 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)

Så resultatet er 4?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

2.

Svar #7
29. maj 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)

arhh.. Tak for skal du have...

Skriv et svar til: Areal af funktion og førsteaksen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.