Fysik
9.klasses transformation spørgsmål?
05. juni 2007 af
Skat1 (Slettet)
Hvad er høj spædning?
og lige et spørgsmål til - skal nemlig op til fysik/kemi mundtlig på fredag..
strøm over store afstande ( modstand sættes i kredsløb?
hvordan laver jeg denne forsøg..
håber nogle vil hjælpe mig ?
og lige et spørgsmål til - skal nemlig op til fysik/kemi mundtlig på fredag..
strøm over store afstande ( modstand sættes i kredsløb?
hvordan laver jeg denne forsøg..
håber nogle vil hjælpe mig ?
Svar #1
05. juni 2007 af mathon
to transformatorer
1) den første transformerer til højspænding
2) imellem disse to højspændingsledninger - som du ikke må berøre med spænding på - (din lærer ordner det praktiske, mens du dirigerer) - anbringes de store modstand
3) den anden transformator transformerer spændingen ned til almindelig forbrugsspænding
4) forklares ved
transformersætningen U_p*I_p = U_s*I_s
og
P_tab = R*I_s^2 = R*[(U_p/U_s)*I_p]^2 = R*[(N_p/N_s)*I_p]^2
Svar #2
05. juni 2007 af holretz (Slettet)
Grænsen for hvornår noget kaldes lavspænding og højspænding er forskellig fra sted til sted (I EU er det vist 1000 V der skiller), men du skal nok regne med at det ligger omkring 1000 V vekselspænding.
Altså når du har værdier fra og med 1000 V vekselspænding så kaldes det højspænding. Der bruges meget større spænding end 1000 V i forsyningsnettet.
I de helt store master er spændingen mellem lederne oppe på 400.000 Volt, også kaldet 400 KV. Som du måske har lært gælder det om at have en så lille strømstryrke som mulig i ledningerne for at få små tab, og det kan man opnå ved at transformation af spændinger og strømme. Der kørte en meget god tråd herinde den anden dag om hvordan man kunne lave forsøge med disse ting. (uden at det bliver farligt).
Jeg skal lige se om jeg kan finde den.
Altså når du har værdier fra og med 1000 V vekselspænding så kaldes det højspænding. Der bruges meget større spænding end 1000 V i forsyningsnettet.
I de helt store master er spændingen mellem lederne oppe på 400.000 Volt, også kaldet 400 KV. Som du måske har lært gælder det om at have en så lille strømstryrke som mulig i ledningerne for at få små tab, og det kan man opnå ved at transformation af spændinger og strømme. Der kørte en meget god tråd herinde den anden dag om hvordan man kunne lave forsøge med disse ting. (uden at det bliver farligt).
Jeg skal lige se om jeg kan finde den.
Svar #3
05. juni 2007 af holretz (Slettet)
Hvis du kan få lov til at lave forsøget i #1, så er det helt ideelt...
Skriv et svar til: 9.klasses transformation spørgsmål?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
