Biologi
forslag? farver
07. juni 2007 af
Kamelkalle (Slettet)
Hejsa allesammen (: !
Jeg er ved at skrive min 24 timers AT opgave lige nu under emnet: farver.
Det ene af mine fag er: Biologi.
Men hvordan kan jeg lige flette de to sammen? Jeg skal esvare spørgsmål, som: Hvad er farver (men selvfølgelig i realation til biologi)
Har I nogle ideér?
Jeg er ved at skrive min 24 timers AT opgave lige nu under emnet: farver.
Det ene af mine fag er: Biologi.
Men hvordan kan jeg lige flette de to sammen? Jeg skal esvare spørgsmål, som: Hvad er farver (men selvfølgelig i realation til biologi)
Har I nogle ideér?
Svar #1
07. juni 2007 af M_Malling (Slettet)
Du skal nok se på det fra et fysisk sysnpunkt.
Farver hænger sammen med bølgelængde.
I øjet har vi tre fotoceller der absorberer lys.
Hver fotocelle kan kun absorbere lys ved visse bølgelængder.
Det er måske en ide at starte der, kig også lidt på øjets fysiologi.
Farver hænger sammen med bølgelængde.
I øjet har vi tre fotoceller der absorberer lys.
Hver fotocelle kan kun absorbere lys ved visse bølgelængder.
Det er måske en ide at starte der, kig også lidt på øjets fysiologi.
Svar #2
07. juni 2007 af pivzen (Slettet)
Øhm.. Nu sidder jeg lige og kigger i nogle gamle noter. Og der har jeg skrevet.
Hvidt lys indeholder alle regnbuens farver. Når en ting har en farve, er det fordi tingen har absoberet alle de andre farvere og reflektere farven.
Hvidt lys ? f.eks blåt lys? øje
Når hvidt lys afbøjes kan man se alle regnbuens farver.
Farver deles op i 3 grupper.
1. Primærfarver: Cyan(blå
Magenta(Rød)
Gul
2. Sekunder farver: Blå+gul= Grøn
Gul+rød= Orange
Rød+blå= Lilla
Ultraviolet lys/farver kan kun ses af ganske få dyr, det gælder især bier.
Sort absorberer alle farver
Hvidt reflekterer alle farver
Ved godt det er meget begrænset..
Hvidt lys indeholder alle regnbuens farver. Når en ting har en farve, er det fordi tingen har absoberet alle de andre farvere og reflektere farven.
Hvidt lys ? f.eks blåt lys? øje
Når hvidt lys afbøjes kan man se alle regnbuens farver.
Farver deles op i 3 grupper.
1. Primærfarver: Cyan(blå
Magenta(Rød)
Gul
2. Sekunder farver: Blå+gul= Grøn
Gul+rød= Orange
Rød+blå= Lilla
Ultraviolet lys/farver kan kun ses af ganske få dyr, det gælder især bier.
Sort absorberer alle farver
Hvidt reflekterer alle farver
Ved godt det er meget begrænset..
Svar #3
07. juni 2007 af Kamelkalle (Slettet)
#1 Jeg skal gennemgå det fra tre faglige sider; herunder fysik, biologi samt kunstfag.
Jeg har godt nok skrevet noget om øjet og synssansen (tappe og stave) osv. Men tror du, det er svar nok på den 'biologiske' del?
Jeg mener, det besvarer jo ikke, hvad farver er.
#2 Yes (: heh tak. Jeg har skrevet om regnbuer og lysbølger under 'fysik'.
Det med ultravioletlys, var en god idé! Det kan jeg måske skrive noget om, under biologi!
Men tak begge to ! (:
Jeg har godt nok skrevet noget om øjet og synssansen (tappe og stave) osv. Men tror du, det er svar nok på den 'biologiske' del?
Jeg mener, det besvarer jo ikke, hvad farver er.
#2 Yes (: heh tak. Jeg har skrevet om regnbuer og lysbølger under 'fysik'.
Det med ultravioletlys, var en god idé! Det kan jeg måske skrive noget om, under biologi!
Men tak begge to ! (:
Skriv et svar til: forslag? farver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
