Matematik
mat opg. om vinkel mellem planer
22. april 2004 af
kyllerylle (Slettet)
hey
jeg har en opgave som siger:
Bestem vinklen mellem planerne a og b
a: 3x+y-z+4=0
b: 2x-y+z-9=0
bestem en parameterfremstilling for skæringslinien mellem a og b.
mit bud:
jeg ville ved hjælp af skalarproduktet og planernes normalvektorer finde vinklen og det anden spm er mit svar:
(x,y,z)= (1,-7,0)+t(0,1,1)
Er der nogle venlige sjæle der vil/har lyst til at kigge på det og se om jeg er på rette vej?
tusinde tak på forhånd!
jeg har en opgave som siger:
Bestem vinklen mellem planerne a og b
a: 3x+y-z+4=0
b: 2x-y+z-9=0
bestem en parameterfremstilling for skæringslinien mellem a og b.
mit bud:
jeg ville ved hjælp af skalarproduktet og planernes normalvektorer finde vinklen og det anden spm er mit svar:
(x,y,z)= (1,-7,0)+t(0,1,1)
Er der nogle venlige sjæle der vil/har lyst til at kigge på det og se om jeg er på rette vej?
tusinde tak på forhånd!
Svar #8
22. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Jeg kan ikke helt finde ud af det mere, men din parameterfremstilling for linjen er i hvert tilfælde korrekt! Vinklen mellem a og b finder du, ved at bestemme vinlen mellem de to planers normalvektorer, som du jo direkte kan aflæse af ligningerne.
Svar #9
22. april 2004 af kyllerylle (Slettet)
#8
vinklen finder jeg altså ved skalarproduktet....osv
vinklen finder jeg altså ved skalarproduktet....osv
Svar #10
22. april 2004 af Mads^^ (Slettet)
Vi har lært en metode hvor man bruger "de lige store koefficienters metode", men der er sikkert andre.
Den går ud på at du sætter for eks x=t til at starte med. Så finder du de y og z udtrykt ved t. Dette gøres ved at sørge for at en af de variable er lige stor i begge ligninger, og dermed går ud når man trækker dem fra hinanden... Det gider jeg altså ik lige nu, men det er en måde at gøre det på :)
Den går ud på at du sætter for eks x=t til at starte med. Så finder du de y og z udtrykt ved t. Dette gøres ved at sørge for at en af de variable er lige stor i begge ligninger, og dermed går ud når man trækker dem fra hinanden... Det gider jeg altså ik lige nu, men det er en måde at gøre det på :)
Skriv et svar til: mat opg. om vinkel mellem planer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
