Matematik
løsning af ligning
10. juni 2007 af
ibibibber (Slettet)
Hvordan løser man en ligning grafisk???
Svar #1
10. juni 2007 af Madsst (Slettet)
Du kan tegne begge sider af lighedstegnet ind som linjer og aflæse hvornår de to linier skærer hinanden...
Svar #2
10. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)
Du kan fx indtegne to funktioner i samme koordinatsystem, og finde skæringspunkter.
Eksempel: Du skal løse ligningen 3x=9
Så indtegner du y=3x og y=9, og finder deres skæringspunkt. Den/de funde x-værdier, er så løsning til ligningen. I dette tilfælde 3.
Eksempel: Du skal løse ligningen 3x=9
Så indtegner du y=3x og y=9, og finder deres skæringspunkt. Den/de funde x-værdier, er så løsning til ligningen. I dette tilfælde 3.
Skriv et svar til: løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
