Fysik
transformer som kan omdanne 2 volt til 16 volt
11. juni 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Skal man så ikke bruge følgene spoler:
Primær: 800 vindinger
sekunder: 200 vindinder
- håber på et hurtigt svar, har prøve i morgen :(
Primær: 800 vindinger
sekunder: 200 vindinder
- håber på et hurtigt svar, har prøve i morgen :(
Svar #1
11. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du kan bruger, at
V(sekundær) = V(primær)*((N(sekundær))/N(primær))
Nu skal du, udover det, du har opgivet, også kende primærspændingen (eller sekundærspændingen, sandsynligvis det første.
Ved stømmen er det anderledes, læg mærke til, at der er bytte om på N'erne
I(sekundær) = I(primær)*N(primær)/(N(sekundær))
V(sekundær) = V(primær)*((N(sekundær))/N(primær))
Nu skal du, udover det, du har opgivet, også kende primærspændingen (eller sekundærspændingen, sandsynligvis det første.
Ved stømmen er det anderledes, læg mærke til, at der er bytte om på N'erne
I(sekundær) = I(primær)*N(primær)/(N(sekundær))
Svar #3
11. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Nej, nu skal du se:
Vi sætter de størrelser ind i formlen, som vi kender, vi søger nu amtallet af primærvindinger, for eksempel:
16 Volt = 2 Volt *(800 vindinger/x). Vi søger nu x, og det bliver 100 vindinger. (Nu skal du selv prøve efter, ellers lærer du ikke noget!!)
16 Volt er den sekundære spænding
2 Volt er den primære spænding
800 er det sekundære antal vindinger
100 er det primære antal vindinger.
Som udgangspunkt har du en ligning med 4 ubekendte, du skal altå kende 3 af dem for at løse ligningen.
Vi sætter de størrelser ind i formlen, som vi kender, vi søger nu amtallet af primærvindinger, for eksempel:
16 Volt = 2 Volt *(800 vindinger/x). Vi søger nu x, og det bliver 100 vindinger. (Nu skal du selv prøve efter, ellers lærer du ikke noget!!)
16 Volt er den sekundære spænding
2 Volt er den primære spænding
800 er det sekundære antal vindinger
100 er det primære antal vindinger.
Som udgangspunkt har du en ligning med 4 ubekendte, du skal altå kende 3 af dem for at løse ligningen.
Skriv et svar til: transformer som kan omdanne 2 volt til 16 volt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
