Fysik
Bilens mekanisk energi.
11. juni 2007 af
hidden (Slettet)
Hej jeg sidder med nogle spørgsmål som jeg pusler med lige nu.
Når en bil bremser, hvad sker der så med den mekaniske energi???? Eller hvor bliver den af?
Hvad kan man ellers sige om mekanisk energi? Det eneste jeg ved er, at: Ekin + Epot = Emek.
Når en bil bremser, hvad sker der så med den mekaniske energi???? Eller hvor bliver den af?
Hvad kan man ellers sige om mekanisk energi? Det eneste jeg ved er, at: Ekin + Epot = Emek.
Svar #1
11. juni 2007 af somnuk (Slettet)
Når bilen bremser, vil bremseklodserne omdanne den kinetiske energi til varme
Svar #2
11. juni 2007 af adj1 (Slettet)
Du kan fortælle at den mekaniske energi altid er bevaret ved fx frit fald og regne på det.
E(kin) = 0,5mv^2
og E(pot) = mgh
m = masse målt i kg, v = hastighed målt i m/s, g = 9,82N/kg = 9,82 m/(s^2), h = højden over dit valgte nul-punkt (fx jordoverfladen, jordens centrum, bordpladen, det uendelige fjerne)
E(kin) = 0,5mv^2
og E(pot) = mgh
m = masse målt i kg, v = hastighed målt i m/s, g = 9,82N/kg = 9,82 m/(s^2), h = højden over dit valgte nul-punkt (fx jordoverfladen, jordens centrum, bordpladen, det uendelige fjerne)
Skriv et svar til: Bilens mekanisk energi.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
