Kemi
Beregning af Enthalpi
11. juni 2007 af
Heman (Slettet)
Hej er meget usikker på Thermodynamik...
Jeg har følgende opgave:
2NO(g) + O2 (g) ----> 2NO2(g)
jeg skal så beregne standardtilstanden ved 25 grader
Hm NO(g)=96,4 NO2(g)= 41,3 O2(g)= 6,1
Hvordan griber jeg den ad?
Jeg har følgende opgave:
2NO(g) + O2 (g) ----> 2NO2(g)
jeg skal så beregne standardtilstanden ved 25 grader
Hm NO(g)=96,4 NO2(g)= 41,3 O2(g)= 6,1
Hvordan griber jeg den ad?
Svar #1
11. juni 2007 af Mr.Deeds (Slettet)
Højresiden ganget med koefficienterne minus venstresiden ganget med koeficienterne.. altså
2 x 41,3 - (2 x 96,4 + 6,1) = enthalpien
2 x 41,3 - (2 x 96,4 + 6,1) = enthalpien
Svar #2
12. juni 2007 af Heman (Slettet)
Mange tak.. Men hvis jeg har en temeratur stigning i reaktionen med feks 10 grader skal jeg så gange enthalpien med de 10?
Skriv et svar til: Beregning af Enthalpi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
