Matematik
Forskel på ln og log?
20. juni 2007 af
cc89 (Slettet)
Hej!
Jeg skal til eksamen i morgen, men er ikke helt sikker på, hvad forskellen på ln og log er. Jeg ved, de nogenlunde har de samme egenskaber. Men hvad gør, at grafen for y = ln(x) ligger lidt højere end grafen for y = log(x)?
Håber, I forstår mit spørgsmål :-)
Jeg skal til eksamen i morgen, men er ikke helt sikker på, hvad forskellen på ln og log er. Jeg ved, de nogenlunde har de samme egenskaber. Men hvad gør, at grafen for y = ln(x) ligger lidt højere end grafen for y = log(x)?
Håber, I forstår mit spørgsmål :-)
Svar #2
20. juni 2007 af cc89 (Slettet)
Tak for linket. Men synes ikke lige, det gav så meget forklaring på mit problem..
Svar #3
20. juni 2007 af Riemann
log er logaritmen med grundtal 10.
ln er logaritmen med grundtal e.
For ln gælder:
ln(e)=1
ln(e^2)=2
ln(e^3)=3
....
ln(e^æ)=æ
og for titalslogaritmen gælder
log(10)=1
log(10^2)=2
log(10^3)=3
...
log(10^æ)=æ
da 10>e kan dette forklare at log(x)1.
Der gælder i øvrigt at ln(x)< log(x) for 0<x<1
ln er logaritmen med grundtal e.
For ln gælder:
ln(e)=1
ln(e^2)=2
ln(e^3)=3
....
ln(e^æ)=æ
og for titalslogaritmen gælder
log(10)=1
log(10^2)=2
log(10^3)=3
...
log(10^æ)=æ
da 10>e kan dette forklare at log(x)1.
Der gælder i øvrigt at ln(x)< log(x) for 0<x<1
Svar #4
20. juni 2007 af cc89 (Slettet)
#3: Tusind tak for det! Det er så rart, når man kan få tingene skåret ud i pap
Skriv et svar til: Forskel på ln og log?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
