Matematik

Fakultet (HURTIGT, skal op 11:40)

21. juni 2007 af Einsteinium (Slettet)
Hejsa! Sidder lige og kigger på det sidste
og jeg har et bevis for K(n,r)

Vi har en definition for n! = 1*2*2...*(n-2)*(n-1)*n

og i beviset (som er på side 187 i mat3A hvis I skulle sidde inde med den)

der har vi n(n-1)...(n-r+1)*(n-r)! / (n-r)!

Hvor det øverste i brøken skal være lig ned n!, det kan jeg bare ikke lige se? Er der ikke please nogen der lige kan forklare hvorfor det er n! ?

MANGE taK!

Svar #1
21. juni 2007 af Einsteinium (Slettet)

undskyld, den er sådan
definition for n! = 1*2*3...*(n-2)*(n-1)*n

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Skal man ikke bruge indoktionsbeviser som er udledt ud fra Peano's aksiomer??

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2007 af allan_sim

#0.
(n-r)! er tallene fra 1 op til n-r ganget sammen. Før dette er tallene fra n-r+1 til n ganget sammen.
Samlet har du ganget tallene fra 1 til n sammen. Dette er netop n!.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du har:
n! = n*(n-1)*(n-2)*(n-3)....*(n-r+1)
ved den 2. faktor står der -1 i parantesen, ved den 3. faktor står der -2 i parantesen, så ved den n'te faktor skal stå:
(n-r+1)

Svar #5
21. juni 2007 af Einsteinium (Slettet)

okay! det var også lidt det jeg tænkte på! TUSIND tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=53834

Skriv et svar til: Fakultet (HURTIGT, skal op 11:40)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.