Fysik

Ohm's 2. lov

21. juni 2007 af Kylle-21 (Slettet)
Hvad er det præcist at den går ud på, og hvad skal man bruge den til ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af Riemann

Ohms 1. lov: U=R*I
Ohms 2. lov: R=U/I
Ohms 3. lov: I=U/R

det lærer man på elektrikerskolen (var der en der fortalte mig). Men det er nok ikke det du tænker på!

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=53934

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#2
ja så har vi det hele med, omsk modstand, impedans og kapacitancen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2007 af Esbenps

#1
Sejt, dem havde jeg ikke hørt om. Jeg kendte godt den første af dem, men de andre havde jeg aldrig set før...

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2007 af QaZZaQ

#3 ja modstand, Induktans og kapacitans.

#2 Er det desuden ikke det vi normalt kalder for Kirschoffs 2. lov?

Jeg har aldrig hørt at _den_ skulle kaldes Ohm's 2 lov? Endsige hørt om en Ohm's 2. lov.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

der er ingen Ohm's 2. lov, så har han i hvert fald ikke fortalt os den.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2007 af holretz (Slettet)

Se: http://da.wikipedia.org/wiki/Ohms_lov

I denne artikel redegøres det for, hvorfor Ohms 2. lov er en uheldig betegnelse.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2007 af mathon


...loven - hvad dens rette betegnelse end måtte være/blive - anvendes i vekselspændingskredsløb med basiskomponenter udover Ohmske resistanser...

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

sakset fra Nettet:
"I visse fysiklærebøger for gymnasiet omtales noget, der kaldes Ohms 2. lov, Ohms udvidede lov o.l. Disse udtryk anvendes ikke i standardværker om fysik og elektrisk kredsløbslære, da de primært har historisk interesse. Elektriske spændingskilder, herunder batterier, beskrives fuldt ud ved Ohms lov og Kirchhoffs love."

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. juni 2007 af mathon


#9:

#8 var et svar på anvendelsen - ikke en anfægtelse af oplysningerne i

#7's
http://da.wikipedia.org/wiki/Ohms_lov

under overskriften:
"Almindelige misforståelser og forældede betegnelser",

som jeg havde læst forud for besvarelsen i #8 :)

Skriv et svar til: Ohm's 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.