Matematik

Hvad er (G o f)'(x) ?

22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)
Sidder og skal bevise en løsning på en bifferentialligning, men kan ikke lige huske hvad der gælder for differentation af den indre mht. den ydre funktion.

Håber der er nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af Riemann

Er det denne her formel du mangler?

(f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x)

Svar #2
22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

Tak, det giver i hvert fald lidt mere mening, for står at (G o f) = G'(f(x))f'(x)= 1 / (g(f(x))*f'(x))

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af Riemann

Umiddelbart er det lidt skummelt at der står 1/(g(f(x))*f'(x))

Jeg kan ikke forstår hvorfor der skal stå "1/"...

Men det er sikkert bare fordi jeg ikke har læst det i den korrekte sammenhæng..

Svar #4
22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

Der står at G(y)= integralet af 1/g(y) dy. Og så går jeg ud fra at det så er mennigen man skal bruge formlen på den

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2007 af mathon



differentieret med hensyn til x, når y = f(x)

(G(y))' = G'(y)*y' = 1/g(y)*y' = 1/g(f(x))*f'(x)

Skriv et svar til: Hvad er (G o f)'(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.