Matematik
Mængder
23. juni 2007 af
Madsst (Slettet)
En mængde er givet ved:
C(r)={(x,y)ER^2 | -r<= x <= r og 0 <= y <= 4x^2 }
spm. 1:
Find mængden C_00 = Foreningsmængden af C(r) for alle r>0:
Jeg har fundet C_00 som:
C_00={(x,y)ER | xER og 0<= y <= 4x^2 }
spm 2: Bestem det konvekse hylster for C_00:
Er det rigtigt at det konvekse hylster for C_00 bare er
R+? Og hvordan argumenterer man eventuelt for det?
C(r)={(x,y)ER^2 | -r<= x <= r og 0 <= y <= 4x^2 }
spm. 1:
Find mængden C_00 = Foreningsmængden af C(r) for alle r>0:
Jeg har fundet C_00 som:
C_00={(x,y)ER | xER og 0<= y <= 4x^2 }
spm 2: Bestem det konvekse hylster for C_00:
Er det rigtigt at det konvekse hylster for C_00 bare er
R+? Og hvordan argumenterer man eventuelt for det?
Svar #1
23. juni 2007 af Madsst (Slettet)
Hov - der skulle stå:
"Er det rigtigt at det konvekse hylster for C_00 bare er R x R+? Og hvordan argumenterer man eventuelt for det?"
"Er det rigtigt at det konvekse hylster for C_00 bare er R x R+? Og hvordan argumenterer man eventuelt for det?"
Svar #2
24. juni 2007 af sheaf (Slettet)
Det konvekse hylster H(C_oo) er den mindste konvekse mængde, der indeholder C_oo. Da H(C_oo) er konveks skal den (udover C_oo) specielt indeholde alle vandrette liniestykker mellem to vilkårlige punkter P(-a,4a²) og Q(a,4a²). H(C_oo) kan derfor ikke være mindre end RxR+. Men RxR+ er tydeligvis den mindste konvekse mængde, der indeholder C_oo og er derfor det konvekse hylster H(C_oo).
Skriv et svar til: Mængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
