Matematik
Lille mat-opgave...
02. maj 2004 af
bml (Slettet)
Hej!
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-2x-1.
Bestem x således at tangenten til grafen for f i punktet P(x,f(x)) er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1.
Er der nogen der kan hjælpe mig med det?
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-2x-1.
Bestem x således at tangenten til grafen for f i punktet P(x,f(x)) er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1.
Er der nogen der kan hjælpe mig med det?
Svar #1
02. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
du skal finde den ortogonale linie til y=5x+1. a1*a2=-1 <=> 5a2=-1 <=> -1/5=a2. Du skal altså finde for hvilket x, f'(x)=-1/5. Differentier og sæt f'(x)=-1/5
Skriv et svar til: Lille mat-opgave...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
