Fysik

Mekanisk energi

25. juni 2007 af kaizersc (Slettet)
Hej. er i dag til 24-timers eksamen i fysik og håbede nogen ville hjælpe mig.

Sidder med et problem.
Til at udregne arbejde har jeg formlen. Arbejde = F * s

F = Kraft ( måles i Newton )
S = distance (måles i Meter)

Hvis man så skal flytte noget imod bevægelses retningen skal man bruge formlen.

Arbejde = F * s * cos(vinkel)

Vinkel er forskellen mellem den vej vi flytter vores klods og så bevægelses retningen. så i vores tilfælde er vinklen 180grader.
I vores eksempel er F = 11 og S = 4.5 Vores regne stykke ser altså sådan ud:

Arbejde = 11 * 4.5 * cos(180) = -49.5

Det jeg ikke forstår er hvordan det kan blive et minus tal? hvordan kan man "minus-arbejde". håber i forstår hvad jeg mener, da jeg selv synes at det er lidt kryptisk.

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2007 af Molle (Slettet)

Fordi arbejdet er imod bevægelsesretningen.

En bil kører fremad, mens du forsøger at skubbe den tilbage. Den kører naturligvis stadig fremad for den drives af en større kraft, end det arbejde, du udøver på bilen. Dit arbejde er imod bilens bevægelsesretning. Derfor er det negativt.

Svar #2
25. juni 2007 af kaizersc (Slettet)

okay, det hjalp lidt. det hele er bare lidt abstrakt. Tak. hvis jeg lige må spørge om en anden ting. Hvis man for eksempel løfter noget op, og bevægelses retningen er til en af siderne og vinlen derfor er 90, giver det samme regnestykke som jeg viste tidligere et stort rundt 0. er det bare sådan per defination eller?

Svar #3
25. juni 2007 af kaizersc (Slettet)

okay, det hjalp lidt. det hele er bare lidt abstrakt. Tak. hvis jeg lige må spørge om en anden ting. Hvis man for eksempel løfter noget op, og bevægelses retningen er til en af siderne og vinlen derfor er 90, giver det samme regnestykke som jeg viste tidligere et stort rundt 0. er det bare sådan per defination eller?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2007 af Molle (Slettet)

Ja, der er intet arbejde, hvis kraften udføres vinkelret på bevægelsesretningen.

Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.