Fysik

Brændværdi Formel (eksamen imorn!)

26. juni 2007 af Rita89 (Slettet)
Hej.. Jeg vil meget gerne vide hvad formelen for Brændværdi er? og hvordan den evt. kan forklares.. Skal til eksamen imorgen, så vil værdsætte hurtig hjælp meget :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2007 af mathon


Brændværdi defineres som den varme, der frigøres ved fuldstændig forbrænding af et kg stof.


se
http://da.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A6ndv%C3%A6rdi

Svar #2
26. juni 2007 af Rita89 (Slettet)

Ok, så man skal bare sig det ^^.. og der er ikke nogen formel? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2007 af mathon


definitionen fastlægger betydningsindholdet:

...det antal Joule, der frigives ved fuldstændig forbrænding af et kg stof [J/kg]

og

er ikke formel-bestemt!


Svar #4
26. juni 2007 af Rita89 (Slettet)

Mange tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2007 af The Master (Slettet)

fu.. det lyder kedeligt! undskyld, men det er bare den kedeligste titel jeg har set.. ;)

Svar #6
26. juni 2007 af Rita89 (Slettet)

Hvad? brændværdi? Det er også ret kedeligt :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2007 af The Master (Slettet)

hehe.. fysik er heller ikke lige mig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2009 af AnneSofie10 (Slettet)

formel:

L = E/m


- L = brændværdien og måles i kJ/g
- E = frigjort energi og måles i Joule
- m = masse og måles i kg
- er defineret som den energi, der bliver frigjort pr. masse ved forbrændingen af et stof.
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2009 af wardead (Slettet)

ΔE=Δm·B

ΔE= ædring i energi

Δm= ændring i masse

B=brændværdi


Skriv et svar til: Brændværdi Formel (eksamen imorn!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.