Kemi
Beregning af ks
20. juli 2007 af
plauder (Slettet)
Jeg har en reaktion der lyder
- +
CH3-CH2-CH2-COOH + H2O -> CH3-CH2-CH2-COO + H3O
<-
1) Beregn Ks?
Ja jeg ved da at man beregner den ved at sige 10^-pks, eller at man tager konc. og indsætter i formlen, som her...
- +
[CH3-CH2-CH2-COO + H3O ]^2
Ks= ------------------
[CH3-CH2-CH2-COOH]
Men hvor får jeg talLEne fra, der skal ind i formlen?
facit: 1,5*10 ^-5
- +
CH3-CH2-CH2-COOH + H2O -> CH3-CH2-CH2-COO + H3O
<-
1) Beregn Ks?
Ja jeg ved da at man beregner den ved at sige 10^-pks, eller at man tager konc. og indsætter i formlen, som her...
- +
[CH3-CH2-CH2-COO + H3O ]^2
Ks= ------------------
[CH3-CH2-CH2-COOH]
Men hvor får jeg talLEne fra, der skal ind i formlen?
facit: 1,5*10 ^-5
Svar #1
20. juli 2007 af DeciMat (Slettet)
Kan ikke gennemskue dit eks.
Du kan prøve denne side.
http://www.chemthes.com/find.php?atom=H
//DeciMat
Du kan prøve denne side.
http://www.chemthes.com/find.php?atom=H
//DeciMat
Svar #2
20. juli 2007 af plauder (Slettet)
nej har jo kigget på det :)..... skulle se sådan ud, ud over det.
- +
[CH3-CH2-CH2-COO + H3O ]^2
Ks= ------------------
[CH3-CH2-CH2-COOH]
facit: 1,5*10 ^-5
- +
[CH3-CH2-CH2-COO + H3O ]^2
Ks= ------------------
[CH3-CH2-CH2-COOH]
facit: 1,5*10 ^-5
Skriv et svar til: Beregning af ks
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
