Kemi
beregning af konc.
20. juli 2007 af
plauder (Slettet)
givet processen er
16 HCL + 2KMnO4 -> 2MNCL2+ 5CL2 + 2KCL + 8H2O
a)
Hvor mange mL 3,00 MOL/L reagere med 4,20g kaliumpermanganat?
n=m/M 0,0266 mol * (16/2) =70,9 L
b)
Hvor mange mol Cl kan dannes ud fra 125g HCL og 80,1g Kmno4?
N(HCl)m/M =3,4286
5/16 * 3,4286 = 1,0714 mol
c) Hvad bliver opl. Cl2 konc, hvis 200 mmol hcl reagere, og det samlede volumen(efter reaktionen er forløbet til ende) er 0,300L
Jeg kan ikke nå frem til svaret i c, troede det var
c= n/v som /0,2mol *16/5)/03L men det giver jo heller ikke mening. Desuden hvorfor oplyses der de 80,1g for KMnO4, når tallet egentlig ikke skal bruges i beregningen?
DET er hårdt at læse i en ferie, da man stagnere uden feedback så hvis nogen har en hjælpende ide, så ville det være SUPER.
16 HCL + 2KMnO4 -> 2MNCL2+ 5CL2 + 2KCL + 8H2O
a)
Hvor mange mL 3,00 MOL/L reagere med 4,20g kaliumpermanganat?
n=m/M 0,0266 mol * (16/2) =70,9 L
b)
Hvor mange mol Cl kan dannes ud fra 125g HCL og 80,1g Kmno4?
N(HCl)m/M =3,4286
5/16 * 3,4286 = 1,0714 mol
c) Hvad bliver opl. Cl2 konc, hvis 200 mmol hcl reagere, og det samlede volumen(efter reaktionen er forløbet til ende) er 0,300L
Jeg kan ikke nå frem til svaret i c, troede det var
c= n/v som /0,2mol *16/5)/03L men det giver jo heller ikke mening. Desuden hvorfor oplyses der de 80,1g for KMnO4, når tallet egentlig ikke skal bruges i beregningen?
DET er hårdt at læse i en ferie, da man stagnere uden feedback så hvis nogen har en hjælpende ide, så ville det være SUPER.
Svar #1
21. juli 2007 af mathon
a)
n=m/M 0,0266 mol * (16/2) = 0,0709L = 70,9 mL
b)
Hvor mange mol Cl2 kan dannes ud fra 125g HCl og 80,1g KMnO4?
antal mol HCl: 125g/(36,46g*mol^(-1)) = 3,42841 mol
3,42841 mol HCl ækvivalerer (2/16)*3,42841 mol KMnO4 = 0,428552 mol KMnO4
det undersøges om disse 0,428552 mol KMnO4 faktuelt er til stede i 80,1g KMnO4: 80,1g/(158,04g*mol^(-1)) = 0,506834 mol, hvilket de altså er!
antal mol Cl2: 3,42841 mol*(5/16) = 1,07138 mol
c)
200 mmol HCl ækvivalerer (5/16)*200 mmol Cl2 = 62,5 mmol Cl2
Cl2-koncentration: 62,5*10^(-3)mol/(0,300L) = 0,208333 mol/L = 0,208333 M
Svar #2
21. juli 2007 af plauder (Slettet)
Hvordan kan det være at 200 mmol ikke ændres til 0,2 mol+
Facit i eksamenssættet lyder 0,25 mol/l
Jeg kan ikke lige se hvordan du får de 62,5¨*10^-3
Facit i eksamenssættet lyder 0,25 mol/l
Jeg kan ikke lige se hvordan du får de 62,5¨*10^-3
Skriv et svar til: beregning af konc.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
