Matematik

kan dt passe?

20. august 2007 af phonebooth (Slettet)
Kan det passe at f(x)'s afledet funktion giver:
f(x)= (3x/x+1)^4
f'(x)=4(((3*x+1)-(3x*1))/(x+1))^3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2007 af peter lind

Nej
hvis g(u) = u^4, h(x) = 3x/(x+1)
( NB jeg gætter på at du har lidt rod i paranteser.)

får man f(x)=g(h(x)), hvilket differentieret giver

f'(x) = g'(h(x))*h'(x) = 4*h(x)^3*h'(x)

Hvis jeg har gættet galt kan du forhåbetlig nu finde frem til resten selv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Hej phonebooth

Prøv lige at kontrollere, at du ikke har skrevet udtrykkene forkert op.

Hvis f(x) = (3*x/x+1)^4 fås f'(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2007 af mathon


f(x) = (3x/(x+1))^4

f'(x) = 4(3x/(x+1))^3*[(3(x+1) - 3x*1)/(x+1)^2] = 4*(3x)^3/(x+1)^3*[(3x+3-3x)/(x+1)^2]

f'(x) = 4*27x^3/(x+1)^3 * 3/(x+1)^2 = 4*27*3x^3/(x+1)^(3+2)

f'(x) = 324x^3/(x+1)^5

Svar #4
20. august 2007 af phonebooth (Slettet)

okay.. tak for hjælpen..
Også til h'(x) bruges bare den her regel: (u' *v - u * v')/ v^2
?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2007 af mathon


JA!!!

Skriv et svar til: kan dt passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.