Matematik
Rumfang (Volumen) beregning
21. august 2007 af
Filip_vester (Slettet)
Hej
Jeg har det her stykke:
3280,423 cm = r^2 * pi * 8 cm
Hvordan er det så jeg får r^2 til at bytte plads med 3280,424 cm^3?
Jeg har det her stykke:
3280,423 cm = r^2 * pi * 8 cm
Hvordan er det så jeg får r^2 til at bytte plads med 3280,424 cm^3?
Svar #1
21. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
1) Du starter med at skrive den rigtige enhed i ligningen m^3, som du også har skrevet nedenunder
2) Du deler pi*8 cm på begge sider af ligningen, så står der:
(3280,423 cm^3)/(pi*8 cm) = r^2
3) Så tager du kvadratroden på begge sider af ligningen (da r kun kan være positiv), og får:
r=kvadratroden af((3280,423 cm^3)/(pi*8 cm))
4) Du skal også tage kvadratroden af enheden (her kvadratcentimeter efter at du har forkortet i tæller og nævner med cm.
Er det nok?
Og endelig, der er ikke noget, der bytter plads, du bruger dine regneregler, læs på dem.
2) Du deler pi*8 cm på begge sider af ligningen, så står der:
(3280,423 cm^3)/(pi*8 cm) = r^2
3) Så tager du kvadratroden på begge sider af ligningen (da r kun kan være positiv), og får:
r=kvadratroden af((3280,423 cm^3)/(pi*8 cm))
4) Du skal også tage kvadratroden af enheden (her kvadratcentimeter efter at du har forkortet i tæller og nævner med cm.
Er det nok?
Og endelig, der er ikke noget, der bytter plads, du bruger dine regneregler, læs på dem.
Skriv et svar til: Rumfang (Volumen) beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
