Kemi

Beregning af masseprocent

22. august 2007 af julemanden (Slettet)
Jeg sidder her og tygger på en opgave.
Jeg er dog gået sort og ville høre om hjælp herinde fra

Opgaven lyder som følger:
Jern(II)chlorid findes både med og uden krystalvand. De krystalvandholdige stoffer er FeCl2*2H2O og FeCl2*4H20.
Beregn masseprocenten af H2O i hvert af de to krystalvandholdige stoffer

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af mathon


M(FeCl2) = (56+2*35,5)g/mol = 127g/mol

M(FeCl2*2H2O) = (127+2*18)g/mol = 163g/mol hvoraf 2*18g/mol = 36g/mol krystalvand

M(FeCl2*4H20) = (127+4*18)g/mol = 199g/mol hvoraf 4*18g/mol = 72g/mol krystalvand



Beregn masseprocenten af H2O:

1) FeCl2*2H2O: 36g/mol/(163g/mol)*100% = 22,1%

2) 1) FeCl2*4H2O: 72g/mol/(199g/mol)*100% = 36,2%


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af thiteralt (Slettet)

 Opgaven er derved ikke afsluttet helt. Hvordan beregner man

b) 

Et pulver vides at være enten FeCl2 * 2H20 eller FeCl2 * 4H2O. Pulveret vejes, hvorefter krystalvandet forsigtig uddrives. Efter at krystalvandet er fjernet, vejes pulveret igen. De to masser er henholdsvis 5,79 g og 3,69 g. 

Hvilke af de to stoffer er der tale om ? 

c) 

Et grønligt pulver er en blanding af FeCl2 og FeCl2 * 2 H2O. En analyse viser, at pulveret indeholder 37,4 masse% Fe. 

Beregn masseprocenten af H2O i pulveret. 


Skriv et svar til: Beregning af masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.