Matematik

Monotoniforhold problemer

22. august 2007 af Constantine (Slettet)
Hey alle.. jeg har lidt problemer med denne opgave evt. lidt hjælp. :P

jeg skal bestemme monotoniforholdene på denne funktion

F(x)= 1/^3 x^3-2x^2-5x ?? hvilken formel skal jeg bruge. ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af peter lind

Der er altså lidt kludder med beskrivelsen af funktionen.
Generelt skal du gøre følgende:

Differentier funktionen.
Find nulpunkter for den afledede af funktionen.
Se på fortegnet for f'(x).
I intervaller hvor f'(x) > 0 er den voksende.
I intervaller hvor f'(x) < 0 er den aftagende.
Hvis f'(x) = 0 er der maksimum, minimum eller vendetangent.



Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2007 af mathon


F(x)= 1/^3 x^3-2x^2-5x

mener du

F(x)= (1/3)x^3-2x^2-5x?

Skriv et svar til: Monotoniforhold problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.