Kemi
Hjælp med beregning af dannet CO2
25. august 2007 af
andersbm (Slettet)
Hej jeg skal beregne volumenet for den mængde CO2(g),der kan dannes ved reaktion. Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=386183
Jeg skal antage at 1 mol gas fylder 24,24L....jeg har stofmængden for C2O4 og den ganger jeg med 10/5 ifølgekoffiecenterne og får en stofmængde af CO2:
10/5*0,00141=0,00282...
SÅ er det bare...kan jeg bare gange 1 mol/24,4 L med 0,00282 mol og så burde jeg få de antal liter der kan dannes?
24,4L*,0282 Mol=0,68808L
Så spørges der om hvorfor der ikke kommer så meget som beregnet? Man havde vel regnet med mere fordi,man ville have brugt al oxalaten...eller noget
Jeg skal antage at 1 mol gas fylder 24,24L....jeg har stofmængden for C2O4 og den ganger jeg med 10/5 ifølgekoffiecenterne og får en stofmængde af CO2:
10/5*0,00141=0,00282...
SÅ er det bare...kan jeg bare gange 1 mol/24,4 L med 0,00282 mol og så burde jeg få de antal liter der kan dannes?
24,4L*,0282 Mol=0,68808L
Så spørges der om hvorfor der ikke kommer så meget som beregnet? Man havde vel regnet med mere fordi,man ville have brugt al oxalaten...eller noget
Skriv et svar til: Hjælp med beregning af dannet CO2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
