Kemi

pH i base og syre-syre

25. august 2007 af The nørd (Slettet)
jeg har to spørgsmål
1) beregn pH i en Base 0,05M Ba(OH)2
hvordan vil man gøre det når der ikke findes noget K(b)

2) beregn pH i en blanding af 40 mL 0,12 M HNO3 + 60 mL 0,0025 HCL
her har vi med to stærke syre at gøre!
hvad gøre man så?
ps. har prøvet lidt frem og tilbage ved begge spørgsmål, uden at komme frem til noget jeg kan bruge!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2007 af mathon


1)
en stærk base 0,05M Ba(OH)2

Ba(OH)2(aq) --> Ba^(2+)(aq) + 2OH^(-)(aq)

[OH^(-)] = 2 * 0,05 M = 0,1 M

pOH = -log(0,1) = 1

pH = 14 - pOH = 14 - 1 = 13

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2007 af mathon


begge er stærke syrer:

1) beregn antal mol H^(+) i 40 mL 0,12 M HNO3

2) beregn antal mol H^(+) i 60 mL 0,0025 HCl

3) beregn det samlede antal mol H^(+)

4) beregn pH

Skriv et svar til: pH i base og syre-syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.