Matematik
Brug for lidt hjælp..
28. januar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Vejledende eksamensopgaver til forsøgsmodel II. Sæt 1
1
a) Prisen på en vare stiger i to på hinanden følgende år med henholdsvis 3,45 % og 8,82 %.
Beregn den gennemsnitlige årlige procentviste prisstigning.
b) Vinkel ABC er ensvinklet med vinkel A1B1C1
Sidernes længde: I B1C1I = 4,2 og I A1C1I = 3,4
Beregn sidelængerne a og c1
Sidernes længde: IABI = 1,4 og IACI = 1,9
c) Tabellen viser indekstal for prisen på enfamiliehuse (basisår 1975).
År 1986 1992
Indekstal 267 227
Et hus kostede 650.000 kr. i 1986
Beregn hvilken pris dette svarer til i 1992
d) Hvor megen energi omsætter en 40 W pære, der er tændt i 8 timer?
2
Det viste udklip fra 1992 omhandler solcelleanlæg. Det fremgår, at effekten af produktionen af solcelleenergi i 1992 var 60 millioner watt.
Anlæg, der udnytter solenergien, går deres sejrsgang over det meste af verden. På globalt plan er produktionen af solcelleenergi vokset 15 procent årligt siden 1985, og effekten af produktionen andrager i dag næsten 60 millioner watt. Og væksten er uændret.
a) Hvor stor vil effekten af produktionen af solcelle-energi være i år 2002, hvis udviklingen fortsætter på samme måde som beskrevet i udklippet?
b) Hvor stor var effekten af produktionen af solcelle-energi i 1985?
3
Figuren viser grafen for en lineær funktion f.
(Punkter på grafen, punkt 1 = (1,-2) går igennem (-3,5 , 2,5 ) og (4,5 , 5 )
(Linjerne mødes i punkt 1)
a) Angiv funktions monotoniforhold og værdimængde.
b) Bestem en regneforskrift for f.
En lineær funktion g er bestemt ved g(x) = ½x + 4
c) Løs ligningen f(x) = g(x)
1
a) Prisen på en vare stiger i to på hinanden følgende år med henholdsvis 3,45 % og 8,82 %.
Beregn den gennemsnitlige årlige procentviste prisstigning.
b) Vinkel ABC er ensvinklet med vinkel A1B1C1
Sidernes længde: I B1C1I = 4,2 og I A1C1I = 3,4
Beregn sidelængerne a og c1
Sidernes længde: IABI = 1,4 og IACI = 1,9
c) Tabellen viser indekstal for prisen på enfamiliehuse (basisår 1975).
År 1986 1992
Indekstal 267 227
Et hus kostede 650.000 kr. i 1986
Beregn hvilken pris dette svarer til i 1992
d) Hvor megen energi omsætter en 40 W pære, der er tændt i 8 timer?
2
Det viste udklip fra 1992 omhandler solcelleanlæg. Det fremgår, at effekten af produktionen af solcelleenergi i 1992 var 60 millioner watt.
Anlæg, der udnytter solenergien, går deres sejrsgang over det meste af verden. På globalt plan er produktionen af solcelleenergi vokset 15 procent årligt siden 1985, og effekten af produktionen andrager i dag næsten 60 millioner watt. Og væksten er uændret.
a) Hvor stor vil effekten af produktionen af solcelle-energi være i år 2002, hvis udviklingen fortsætter på samme måde som beskrevet i udklippet?
b) Hvor stor var effekten af produktionen af solcelle-energi i 1985?
3
Figuren viser grafen for en lineær funktion f.
(Punkter på grafen, punkt 1 = (1,-2) går igennem (-3,5 , 2,5 ) og (4,5 , 5 )
(Linjerne mødes i punkt 1)
a) Angiv funktions monotoniforhold og værdimængde.
b) Bestem en regneforskrift for f.
En lineær funktion g er bestemt ved g(x) = ½x + 4
c) Løs ligningen f(x) = g(x)
Skriv et svar til: Brug for lidt hjælp..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
