Matematik

Reducer udtrykkene mest muligt:

28. august 2007 af gizmoman (Slettet)
2x+2y-3*3y+7y+4

Hvad gør jeg? Jeg er helt lost.



Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af kleif

Du kan jo starte med alle y'erne:

2y-3*3y+7y = 2y-9y+7y = 0

Hjælper det ?

Svar #2
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Nej ikke rigtig. Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af kleif

Ja, så ender du jo op med et samlet udtryk der lyder:
2x+2y-3*3y+7y+4
<=>
2x+4

Svar #4
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Er du ikke sød at stille den op, bare uden svaret? Bare fordi der er flere af samme slags og hvis jeg ser hvordan den her er stillet op kan jeg måske bedre med de andre også?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2007 af kleif

Jeg ved ikke om jeg kan pensle den mere ud, men det gælder om at samle alle de led der er 'ens'. Alle led med y 'hører sammen', alle led med x 'hører sammen' osv.

Så har du et udtryk der lyder:
1y + 2y

Dem kan du samle som: 3y

Svar #6
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Jamen det er da ikke facit er det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2007 af kleif

Det er det da :)

Svar #8
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Nå okay, hehe. Tror faktisk det hjalp lidt. Tusind tak.

Svar #9
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Jamen vent lidt. Nu siger du 2x+2y-3*3y+7y+4
<=> 2x+4 Og det tror jeg nok jeg forstår, men så siger du vi har et udtryk der lyder 1y + 2y. Men hvor kommer de så fra? Altså hvordan gik du fra 2x+4 og til 1y+2y=3y?



Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2007 af kleif

de 1y + 2y var bare et eksempel... det har intet med din opgave at gøre.

Svar #11
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Er svaret på min opgave så 6x? sikkert ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2007 af kleif

Nej, svaret er 2x+4.

Det VILLE have været 6x, hvis der havde stået:
2x+4x

Svar #13
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

nåå. okay nu forstod jeg det. Tusind tak:)

Svar #14
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Okay jeg har forstået det,men når vi starter med y'erne 2x+)2y-3*3y+7y(+4
Og tager de 2x+4 til sidst er det så ikke 2x-4 fordi at der er et plus efter 2x i starten og ved +4 i slutningen? Har vi brugt +'et i starten eller skal man bare lade det være/glemme det?

Svar #15
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Ha ha okay. Nu er der paranteser. Jeg er i tvivl om hvordan det er med - bliver til + og omvendt og alt det der.

3(s+8)-4(2s-5) Kan du sige noget om den?

Brugbart svar (0)

Svar #16
28. august 2007 af kleif

Der står jo rent faktisk:
2x+0+4

Svar #17
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Nå ja det kan jeg da godt se. Men hvad med 3(s+8)-4(2s-5) Kan du sige noget om den?

Svar #18
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Nå men tak for hjælpen ihvertfald:)

Svar #19
28. august 2007 af gizmoman (Slettet)

Nå men tak for hjælpen ihvertfald:)

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. august 2007 af kleif

Det var så lidt...

Ja, der ganger du ind i paranterne:

3(s+8)-4(2s-5)
<=>
3s+24-8s+20
<=>
44-5s

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.