Matematik

Løs ligningen (x-1)(x^2-4) = 0

02. september 2007 af B.R. (Slettet)
Løs ligningen (x-1)(x^2-4) = 0

Sådan lyder opgaven... Hvad gør jeg? Er det bare at gange paranteserne sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, benyt nulreglen
a·b=0 <=> a=0vb=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af mathon


(x-1)(x^2-4) = 0
eller

(x-1)(x^2-2^2) = 0,
hvoraf
(x-1)(x+2)(x-2) = 0

og derefter metoden i #1

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af RobertSiig (Slettet)

Svar #2 

Hvordan for du (x-1)(x^2-2^2) = 0 til at blive (x-1)(x+2)(x-2) = 0?   


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter en kendt kvadratsætning   (a+b)(a-b) = a2 - b2   til at skrive

        (x2 - 22) = (x+2)(x-2)


Skriv et svar til: Løs ligningen (x-1)(x^2-4) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.