Matematik
please hjælp mig.. :'(
06. september 2007 af
Skat1 (Slettet)
sæt mest muligt uden for parentes:
-9xb+6a=
24bc-6c i anden-d
=Nogen der vil forklare udregningen?
-9xb+6a=
24bc-6c i anden-d
=Nogen der vil forklare udregningen?
Svar #1
06. september 2007 af Esbenps
6a-9xb=24bc-6c^2-d
På venstresiden har du et 9-tal og et 6-tal. Hvilket tal går op i både 6 og 9? Det gør 3, så du kan derfor sætte 3 uden for parentes:
6a-9xb = 3(2a-3xb)
På højresiden er der både 24 og 6, men der er også et c, som går igen i de to første led. Vi kan derfor sætte 6c uden for parentes:
24bc-6c^2-d = 6c(4b-c)-d
På venstresiden har du et 9-tal og et 6-tal. Hvilket tal går op i både 6 og 9? Det gør 3, så du kan derfor sætte 3 uden for parentes:
6a-9xb = 3(2a-3xb)
På højresiden er der både 24 og 6, men der er også et c, som går igen i de to første led. Vi kan derfor sætte 6c uden for parentes:
24bc-6c^2-d = 6c(4b-c)-d
Svar #2
06. september 2007 af Skat1 (Slettet)
hm.. her står der at facit til -9xb+6a er =-3(3xb-2a-)
og den næste 24bc-6c^2-d = 6c(4b-cd)
og den næste 24bc-6c^2-d = 6c(4b-cd)
Skriv et svar til: please hjælp mig.. :'(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
