Matematik

Rigtigt?

06. september 2007 af Filip0609 (Slettet)
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystenmets akser i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

a) Bestem en forskrift for f(x)

y=ax^2+bx+c
a*2^2+b*2+c=0
a*8^2+b*8+c=0
a*0^2+b*0+c=4

4a+2b+c=0
64a+8b+c=0
a+b+c=4

Nu hvor en af mine ligninger give c=4, kan jeg bare indsætte den i de sidste to

4a+2b+c=-4
64a+8b+c=-4

a=0,25 b=-2,5

f(x)=0,25^2-2,5+4

Er dette her regnet rigtigt ud :P?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Meget elegant måde at regne forskriften på, og dit resultat er også korrekt (bortset fra at du mangler x'erne i din forskrift) :-)

Du kan også kontrollere dit resultat ved at indsætte de tre x-værdier (2,8 og 0) i forskriften og se om du får hhv. 0,0 og 4.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2007 af peter lind

Nej. Det går galt fra og med ligningen a+b+c=4
Det er korrekt at c= 4. Sætter du det ind i de to første får du

4a+2b+4=0
64a+8b+4 = 0
I de 2 følgende ligninger skal du altså slette c'et.

Svar #3
06. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

#1 Tak for påmindelsen, og fordi du ville kiggede den igennem :)

#2 Jeg troede man skulle trække det fra c, så i dette tilfælde gav -4. Er du helt sikker? For det er jeg nemlig ikke

Svar #4
06. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

Nåå ja. Det giver alligevel det samme svar. Regn selv efter :)

Skriv et svar til: Rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.