Fysik
Lydens hastighed i vand
07. september 2007 af
lykken. (Slettet)
Hej (:
jeg har brug for noget hjælp i fysik, jeg har fået stillet en opgave, som jeg ikke lige kan gennemskue .
Lydens hastighed i vand er omkring 1490 m/s. I et ekkolod måles forsinkelsen, fra lyden udsendes, til den modtages.
a) hvor stor er vanddybden, hvis forsinkelsen er 0,85 s?
b) hvilken forsinkelse svarer til en vanddybde på 20 m?
Jeg har bare brug for nogle formler til at regne det ud, og måske lidt vejledning?
På forhånd TAK :)
jeg har brug for noget hjælp i fysik, jeg har fået stillet en opgave, som jeg ikke lige kan gennemskue .
Lydens hastighed i vand er omkring 1490 m/s. I et ekkolod måles forsinkelsen, fra lyden udsendes, til den modtages.
a) hvor stor er vanddybden, hvis forsinkelsen er 0,85 s?
b) hvilken forsinkelse svarer til en vanddybde på 20 m?
Jeg har bare brug for nogle formler til at regne det ud, og måske lidt vejledning?
På forhånd TAK :)
Svar #1
07. september 2007 af Molle (Slettet)
v =s/t
hastighed = strækning/tid
Ved at jonglere lidt rundt på den ligning burde du kunne svare på de to spørgsmål. Husk at lydbølgen både skal ned og op. (Dvs. strækningen lyden tilbagelægger er dobbelt så stor som vanddybden.)
hastighed = strækning/tid
Ved at jonglere lidt rundt på den ligning burde du kunne svare på de to spørgsmål. Husk at lydbølgen både skal ned og op. (Dvs. strækningen lyden tilbagelægger er dobbelt så stor som vanddybden.)
Svar #2
07. september 2007 af lykken. (Slettet)
jeg har prøvet den formel faktisk, syntes bare tallet blev stort, men nu kan jeg egentlig godt se hvorfor den er det (:
tak skal du have!
tak skal du have!
Svar #4
07. september 2007 af lykken. (Slettet)
jeg får det altså til 1266,5?
men jeg får dit resultat, hvis jeg dividerer med 2..
men jeg får dit resultat, hvis jeg dividerer med 2..
Skriv et svar til: Lydens hastighed i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
