Matematik

TI-89 beregning af to ligninger med to ubekendte

07. september 2007 af mathon

kontrolberegning af to ligninger med to ubekendte (af 1. grad)
på TI-89:




CUSTOM F3 4

du har nu skabelonen solve( and , {x,y})

du skal nu placere den ene ligning foran "and" og den anden ligning bag ved "and" men foran kommaet ,{x,y}
når du HAR gjort det

skulle der - på operationslinjen - gerne stå

solve(3x+4y=10 and 4x-3y=5,{x,y})

tryk ENTER

displayet viser

x=2 and y=1

NB! Hedder de variable noget andet end x og y, skal de variable naturligvis rettes i

,{x,y}

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Man kan også bare skrive det ind selv. Men ja det er en god måde for folk, som ikke er så gode til at taste ind. Hvorfor har du egentlig lavet et indlæg med dette?

Svar #2
08. september 2007 af mathon


...du gav selv svaret...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2007 af silke16 (Slettet)

Hvordan løses to ligninger med 2 ubekendte uden brug af TI-89? F.eks.
5x-3y = 7 3x-2y = 0?

Svar #4
08. september 2007 af mathon


#3

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=66639

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2007 af silke16 (Slettet)

Har du ikke lyst at lave udregningen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2011 af øhbøh1 (Slettet)

Når jeg gør som du skriver ovenstående, siger min lommeregner "argument must be a Boolean expression or integer"? hvad gør jeg forkert?


Svar #7
29. marts 2011 af mathon

@ #6
               
se
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: TI-89 beregning af to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.