Fysik
Formel
07. september 2007 af
Belinda-Olsen (Slettet)
Ved I hvad udledningen af denne formel for kastevidden i det skrå kast er?
X=-0,5a* t^2 + vt
X=-0,5a* t^2 + vt
Svar #1
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
det er en almindelig parabel, der vender grenene nedad, har du ikke værdien for v? Du skal have v splittet op, så du kender kastevinklen, derefter er kastevidden R = (v(0)^2*sin(2*theta,o))/g, jeg regner med, at du med "a" i din ligning mener tyngdeaccelerationen.
Svar #2
08. september 2007 af Belinda-Olsen (Slettet)
Dette fik jeg at vide i en tidligere tråd:
"Du har y = -½gt^2+v0y*t
Partiklen bevæger sig op til et toppunkt og falder ned igen. Den når overfladen når y=-10m idet partiklen startede 10 m over overfladen. Sætter du y = -10 m i ovenstående finder du til hvilken tid den rammer overfladen. Du skal altså løse ligningen
-10 = -½gt^2 + voyt
Nå duhar fundet denne tid to kan du sætte den ind i den vandrette del af bevægelsen altså
x = -½a*t0^2+v0x*to hvilket giver hvor langt partiklen har bevæget sig i den vandrette retning."
Jeg kan bare ikke se hvor den sidste ligning kommer fra...
"Du har y = -½gt^2+v0y*t
Partiklen bevæger sig op til et toppunkt og falder ned igen. Den når overfladen når y=-10m idet partiklen startede 10 m over overfladen. Sætter du y = -10 m i ovenstående finder du til hvilken tid den rammer overfladen. Du skal altså løse ligningen
-10 = -½gt^2 + voyt
Nå duhar fundet denne tid to kan du sætte den ind i den vandrette del af bevægelsen altså
x = -½a*t0^2+v0x*to hvilket giver hvor langt partiklen har bevæget sig i den vandrette retning."
Jeg kan bare ikke se hvor den sidste ligning kommer fra...
Svar #3
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du har din vektorligning x(t)=vo*t-1/2*9,8m/s^2*t^2. Der skulle egentlig være vektorstreger over x, vo og g. Så skal du tænke på, at en vektorligning altid er ensbetydende med tre skalære ligningen. Her kan du dog nøjes med to, da du arbejder i planen (i,j). Nu splitter vi ligningen op, og i stedet for x(t) vil jeg hellere kalde den S(t):
S_y = v_oy*t-1/2*g*t^2 og S_x = v_ox*t. Der er ikke nogen acceleration i vandret retning.
Dine ligninger ser sådan her ud:
x-x_o=(v_o*cos(u))*t, u er kastevinklen, og for y får vi
y-y_o=(v_o*sin(u))*t-1/2*g*t^2.
I den ligning, du har opgivet, sætter du a = 0 m/s^2, da der ingen acceleration er i vandret retning, så i dit tilfælde får du:
x-x_o=v_o*t, men du er nødt til at kende v_o for at kunne løse den.
S_y = v_oy*t-1/2*g*t^2 og S_x = v_ox*t. Der er ikke nogen acceleration i vandret retning.
Dine ligninger ser sådan her ud:
x-x_o=(v_o*cos(u))*t, u er kastevinklen, og for y får vi
y-y_o=(v_o*sin(u))*t-1/2*g*t^2.
I den ligning, du har opgivet, sætter du a = 0 m/s^2, da der ingen acceleration er i vandret retning, så i dit tilfælde får du:
x-x_o=v_o*t, men du er nødt til at kende v_o for at kunne løse den.
Skriv et svar til: Formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
