Matematik

har glemt hvordan man differentier

10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)
jeg har prøvet men kan godt se det er forkert hvad er det jeg gør galt??

http://peecee.dk/?id=67192

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af Esbenps

Det ser korrekt ud bortset fra, at du har skrevet 3x³ istedet for 3x² i linje 2. Iøvrigt har du glemt et mærke efter f i f'(x) i linje 2...

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af Esbenps

Det går først galt i din sidste udregning. Kig lige på den en gang til...

Svar #3
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

har rettet de små dumme fejl men det skal jo være -12^2 der ved udregning af d. men får lige pludselig 13 0g 11 nu?????

http://peecee.dk/?id=67196

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2007 af Esbenps

12² er det samme som (-12)². Begge giver 144. Du laver en fejl. Sådan her skal det se ud:



Det er sådan set bare at gå frem skridt for skridt...

Svar #5
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

selvfølgelig føler mig virkelig dum haha tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2007 af Esbenps

Det skal du ikke! :-) Bare du kan se, hvad du gjorde forkert før, så er det, som det skal være...

Svar #7
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

hmmm det stemmer altså ikke helt, det er da 3 og 1

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2007 af Esbenps

Ja, det har jeg også fået i #4...

Svar #9
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

nå ja hov dum igen ;)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2007 af Esbenps

Jeg skrev, at



hvilket betyder, at



eller


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2007 af Esbenps

#9
OK :-)

Svar #12
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

nu skal jeg jo så sætte x værdierne ind på x's plads men det er den f' ligning ik?? ikke den første alm f(x) ligning eller hvad

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. september 2007 af Esbenps

Det kommer an på, hvad opgaven er...

Svar #14
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

http://peecee.dk/?id=67219

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. september 2007 af Esbenps

Du er nødt til at skrive, hvad du skal i din opgave, ellers har jeg absolut ingen ide om, hvad du skal...

Svar #16
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

ok har er opgaven i sin hele form

http://peecee.dk/?id=67220

synes virkelig den er svær

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. september 2007 af Esbenps

Nej, du skal bruge f(x) og IKKE f'(x) til at indsætte x-værdierne i. Du skal kun bruge f'(x) til at bestemme x-koordinaterne til de to ekstrema. Det er jo ikke f' der har ekstrema; det er f og derfor skal du bruge f, når du beregner y-værdierne for dine ekstrema...

Svar #18
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

så bliver y-værdierne -270 og -26
er x1=3 og y1=-270
x2=1 og y2=-26

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. september 2007 af Esbenps

Nej, de to ekstrema har y-værdier på hhv. 4 og 0. Du må have regnet forkert. Husk at en potens udregnes FØR et produkt af to tal...

Svar #20
10. september 2007 af LiseKirstine (Slettet)

3^3=27
18^2=324
ergo 27-324+27=-270 det er det eneste logiske jeg kan se

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.