Kemi

Beregning af stofmængde

11. september 2007 af rainfighter (Slettet)
Jeg har en opgave som lyder:

Zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet

Zn (s) + 2HCl (aq) -> ZnCl2 (aq) + H2 (g)

Der anvendes 100 ml 2,00 mL HCl

a) Beregn massen af den mængde zink, som kan reagere med reaktionen.

Jeg kan simpelthen ikke få hul på den, så jeg ville være glad, hvis nogen kom med de vises sten :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af mathon


Zn(s) + 2HCl(aq) -> ZnCl2(aq) + H2(g)

65,37g Zn(s) ækvivalerer 2(1+35,5)g HCl(aq)

65,37g Zn(s) ækvivalerer 73g HCl(aq)


100 ml 2,00 mL HCl indeholder m = M*V*C.......
....

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2007 af mathon


rettelse
100 ml 2,00 mL HCl indeholder m = M*V*C.......

-->

100 ml 2,00 M HCl indeholder m = M*V*C.......

Skriv et svar til: Beregning af stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.