Fysik

Vand & energi

11. september 2007 af gizmoman (Slettet)
Det varer 40 sek. at opvarme med el, en portion vand på 2.0kg fra 30 grader til 70 grader. Hvad koster det, hvis 1 kWh koster 2.00kr.

Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Kom med et bud på hvordan du vil løse opgaven ;-)

Svar #2
11. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Jamen jeg har ingen anelse.30*70*40 nej glem det. ved det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Beregn hvor meget energi du tilfører de 2 kg vand. Det er noget med varmefylde, masse og temperaturændring.

Omregn herefter energien til kWh.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Energien (Q) du skal bruge for at opvarme vandet fra 30°C til 70°C er givet ved:

Q = m * Cp * deltaT

hvor
m = massen af vand - de 2,0 kg ;-)
Cp = vands varmekapacitet
deltaT = stigningen i vandets temperatur

Dernæst kan jeg oplyse at 1 kWh = 3,6 MJ (mega joule)

Kan du selv herfra?

Svar #5
11. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Ja undtagen varmekapaciteten:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

CP er ca. 4,2 kJ/kg

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Cp for vand er 4218 J/(kg*°C)

Svar #8
11. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Okay. Tusind tak for hjælpen:)

Svar #9
11. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Nej nej. Vent lige. Hvordan omregner jeg MJ til prisen ud fra de 2kr det koster?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Tjek din indbakke :-)

Skriv et svar til: Vand & energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.