Matematik
Mangler lidt hjælp - diffentiale regning
12. september 2007 af
Zalam (Slettet)
Jeg har fået følgende funktion, som jeg skal diffentiere;
f(x) = 4 * x * e^-x
Umiddelbart kan jeg ikke se mig ud af den.
tænker lidt i den naturlige ekpontential funktion, men den kan jo som bekendt ikke differentieres, så mangler lidt hjælp.
f(x) = 4 * x * e^-x
Umiddelbart kan jeg ikke se mig ud af den.
tænker lidt i den naturlige ekpontential funktion, men den kan jo som bekendt ikke differentieres, så mangler lidt hjælp.
Svar #1
12. september 2007 af mathon
f'(x) = 4*(1* e^(-x) + x* e^(-x)*(-1)) = 4(e^(-x) - x* e^(-x)) =
4(1-x)e^(-x)
Svar #2
12. september 2007 af Zalam (Slettet)
har du ikke et link, eller kan du forklare regne reglen du bruger ?
Svar #3
12. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)
Regnereglen er
f'(x) = f1(x) * f2'(x) + f1'(x) * f2(x)
hvor
f1(x)=4x
f2(x)=e^(-x)
f'(x) = f1(x) * f2'(x) + f1'(x) * f2(x)
hvor
f1(x)=4x
f2(x)=e^(-x)
Skriv et svar til: Mangler lidt hjælp - diffentiale regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
