Kemi

Beregn stofmængde. Korrekt?

13. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)
Jeg har denne opg. & vil vide om jeg har lavet den rigtig eller ej.
Er meget i tvivl.


n=m/M

Na (22,990) x 2 = 45,98
C (12,011) x 2 = 24,022
O (15,999) x 4 = 63,996
45,98+24,022+63,996=133,998 g/mol
0,194(g)/133,998(g/mol) = 0,00144 mol

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af Riemann

Formlen n=m/M er korrekt.

Om dine udregninger er korrekte afhænger af hvad du skal udregne.

Svar #2
13. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Jeg skal udregne stofmængden af Na2C2O4, (natriumxalat), hvor vi brugte 0,194g.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2007 af Riemann

Så er det rigtigt (hvis ellers du har lagt tallene ordentligt sammen - jeg har ikke regnet efter).

Svar #4
13. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Ok tak :)
Men hvordan får jeg det over i mini mol?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2007 af Riemann

1000 mmol = 1 mol

så 0.00144 mol = 1.44 mmol

Svar #6
13. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Ok, mange taak :D

Skriv et svar til: Beregn stofmængde. Korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.