Kemi

Beregn stofmængde á forbrugt permanganat :/

13. september 2007 af Mg89dk (Slettet)
Nogen der ved hvilken formel jeg skal bruge til det?
Og hvad jeg skal bruge i tal for at få resultatet (altså hvad bogstaverne står for)?


Ville hjælpe meget, ved ikke hvilken.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis det er en titrering du mener, så anvender du V*M mol, hvor V er volumen i ltr. og M er koncentrationen af opløsingen i mol/l

Svar #2
13. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Ok.
Så hvis min Volumen er 30mL, og Koncentrationen er 0,02M, så skal jeg bare sige 30*0,02.

men hvad blir benævnelsen så?
30mL= 0,03L * 0,02Mol/liter = 0,0006m*1000 = 0,6mm ?

Svar #3
13. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Hm, ved du så hvordan man beregner en koncenration?
Ville være fantastisk hvis du gjorde.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2007 af mathon


0,03L*0,02Mol/liter = (0,03*0,02)*(L*mol/L) = 0,0006 mol

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2007 af mathon


husk:

i fysik/kemi er en størrelse = en talværdi gange en enhed

eksempelvis P = {P}*[P] = {P}*[P] (uden gange-prik),

hvor
{P} er talværdien og [P] er enheden af P

P = 1,8atm = 1,8*atm

systemet er indført af Guggenheimer og inkluderer, at man regner med enhederne efter samme regler som med tal:

eks.:

F = m*a, der med m = 12kg og a = 4,8m/s^2

giver

F = 12*kg*4,8*m*s^(-2) = (12*4,8)(kg*m*s^(-2))...(da faktorernes orden er ligegyldig)

F = 57,6*kg*m*s^(-2) = 57,6*N = 57,6N...(som til sidst - i alm. skriftlig dansk - ofte skrives med mellemrum, 57,6 N)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2007 af mathon


eksempelvis P = {P}*[P] = {P}[P] (uden gange-prik),

Skriv et svar til: Beregn stofmængde á forbrugt permanganat :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.