Fysik
Forsøg..
15. september 2007 af
Gold-digga (Slettet)
Det er sådan at jeg har lavet et forsøg "måling af kemsik energi ved forbrænding", med en dåse med vand og et lys til at opvarme vandet i dåsen.
- Så skulle regne den energi ud som det har taget for at opvarme vandet. I første del var længden mellem dåse og lys 5cm, og energien var =920,06 J. Anden del var længden mellem dåse og lys =3,3 cm (altså mindre), energien= 27272,43 J.
Men det er da ikke logisk at der skal mere energi til at opvarme vandet når dåsen er tættest på lyset ?
- Så skulle regne den energi ud som det har taget for at opvarme vandet. I første del var længden mellem dåse og lys 5cm, og energien var =920,06 J. Anden del var længden mellem dåse og lys =3,3 cm (altså mindre), energien= 27272,43 J.
Men det er da ikke logisk at der skal mere energi til at opvarme vandet når dåsen er tættest på lyset ?
Svar #1
15. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Det kræver 4,18 Joule pr. gram pr. grad at opvarme vand.
Skriv et svar til: Forsøg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
