Fysik
Tilført energi
15. september 2007 af
avani (Slettet)
Hej
Jeg er ikke helt sikker på hvad denne formel kan bruges til
delta-E= C * Delta-T
Hvad kan man undersøge ved denne formel. Er det energien af en bestemt mængde stof eller hvad????
Jeg er ikke helt sikker på hvad denne formel kan bruges til
delta-E= C * Delta-T
Hvad kan man undersøge ved denne formel. Er det energien af en bestemt mængde stof eller hvad????
Svar #1
15. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
dE/dT er konstant står der bare, hvis E står for energien og T står for temperaturen, betyder det bare, at energien pr. grad er konstant (kan afbildes som en ret linie
Svar #2
15. september 2007 af avani (Slettet)
aha, så det betyder at delta energi er bare hvor meget energi der skal tilføres for at temepraturen kan stige 1 grad?
men så er det jo ligesom varmekapcitet C= c*m. ikk?
men så er det jo ligesom varmekapcitet C= c*m. ikk?
Svar #3
15. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Ja strengt taget står der delta....osv, så dE/dT er lim. til den størrelse.
Varmekapaciteten er giver ved m*c*(T_slut-T_beg), hvor m er stoffets masse, c en konstant og det i parantesen temperaturforskellen, du mangler noget i din ligning.
Varmekapaciteten er giver ved m*c*(T_slut-T_beg), hvor m er stoffets masse, c en konstant og det i parantesen temperaturforskellen, du mangler noget i din ligning.
Skriv et svar til: Tilført energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
