Matematik
Ang. prøve u. hjælpemidler
16. maj 2004 af
klokkeblomst (Slettet)
Jeg vil meget gerne have lidt hjælp til, hvordan jeg kan regne følgende opgaver:
1)
En cirkel har centrum i punktet C(-2;3) og radius 5.
Gør rede for, at punktet P(1;7) ligger på cirklen.
Er det nok bare at tegne cirklen?
2)
En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 5 og spredning 1.
Bestem P(X(større end eller lig med) 3,5)
Hvilken formel er det jeg skal bruge her?
3)
Bestem en ligning for den linie l, der går gennem punktet P(2;3) og er parallel med linien bestemt ved ligningen
4x+5y-7=0
4)
Løs ligningen log(x+2)-log(x+1)=1
5)
Funktionen f er bestemt ved f(x)=x^3,5 , x større end 0
Bestem ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Ved godt, at det er mange spørgsmål, men jeg sidder helt fast!
1)
En cirkel har centrum i punktet C(-2;3) og radius 5.
Gør rede for, at punktet P(1;7) ligger på cirklen.
Er det nok bare at tegne cirklen?
2)
En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 5 og spredning 1.
Bestem P(X(større end eller lig med) 3,5)
Hvilken formel er det jeg skal bruge her?
3)
Bestem en ligning for den linie l, der går gennem punktet P(2;3) og er parallel med linien bestemt ved ligningen
4x+5y-7=0
4)
Løs ligningen log(x+2)-log(x+1)=1
5)
Funktionen f er bestemt ved f(x)=x^3,5 , x større end 0
Bestem ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Ved godt, at det er mange spørgsmål, men jeg sidder helt fast!
Svar #1
16. maj 2004 af sontas (Slettet)
1) du smider punktet ind i cirklens ligning og det skulle så gerne give 5.
3) hvis to linjer er parallelle har de samme hældning og du kender derfor dens hældning og det punkt den går igennem, brug derfor y-y0 = a(x-x0)
4) log(x+2/x+1) = 1 <=> x+2/x+1 = 10 osv.
3) hvis to linjer er parallelle har de samme hældning og du kender derfor dens hældning og det punkt den går igennem, brug derfor y-y0 = a(x-x0)
4) log(x+2/x+1) = 1 <=> x+2/x+1 = 10 osv.
Svar #2
16. maj 2004 af erdos (Slettet)
ad 5)
Du finder f'(x), sætter 1 ind i denne. Det er tangentens hældningskoefficient. f(1) giver sig selv. Nu mangler du bare b. Denne findes ved indsættelse!
Du finder f'(x), sætter 1 ind i denne. Det er tangentens hældningskoefficient. f(1) giver sig selv. Nu mangler du bare b. Denne findes ved indsættelse!
Skriv et svar til: Ang. prøve u. hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
