Matematik

En nem matematikopg.!

16. maj 2004 af Livtebelle (Slettet)
Løs ligningen:

f(x)= (1/3)x+ (13/3)

Som sagt er jeg godt klar over at dette er en nem opgave.. har bare helt glemt hvordan man regner sådan en type opgave! Det skal nok gå godt til prøven?:-(

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2004 af riquelme (Slettet)

det er ikke en ligning men en funktionsforskrift som til ethvert x knytter et tal f(x).. hvis du med "løs ligningen" mener "isolér x" skal du bare trække 13/3 fra på begge sider og derpå gange med 3 på begge sider

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2004 af starF (Slettet)

hvis du vil finde rødderne, så skal du sætte f(x)=0:

(1/3)x+ (13/3)=0

(1/3)x=-13/3

(x=3*(-13/3)=-39/3=-13


Svar #3
16. maj 2004 af Livtebelle (Slettet)

#1!

Opgaven er selv beskrevet sådan... at det er en ligning!

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2004 af starF (Slettet)

#3 Så er det fordi den er dårlig beskrevet. #1 har ret, det er ikke en ligning, det er en forskrift. Så er det garanteret din lærer som har lavet opgaven til dig.

Svar #5
16. maj 2004 af Livtebelle (Slettet)

#2.. må indrømme jeg ik er helt med! opgaven er beskrevet som beregn ligningen..

men om der menes noget med rødder eller aj ved jeg ikke..

og hvad mener du med rødderene - der er jo kun et resultat?

Svar #6
16. maj 2004 af Livtebelle (Slettet)

#4.. det er faktisk ikke min lærer, der har lavet opg.!

Det er fra sidste års eksamen med hjælpemidler!

Og hvordan regner man den ud, når det nu er en forskrift?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2004 af Niels (Slettet)

Hvad nummer har dit eksamenssæt oppe i hjørnet? Hvis du kan give os det kan vi jo lige tjekke efter selv.

Svar #8
16. maj 2004 af Livtebelle (Slettet)

#7 -

Nummer?? hmm der står kun maj 1999

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2004 af Lurch (Slettet)

Man kan ikke regne en forskrift ud på den måde. Citér hele spørgsmålet

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2004 af Niels (Slettet)

Hvilket niveau har du mat på - der er nok 15 sæt fra maj 1999

Svar #11
16. maj 2004 af Livtebelle (Slettet)

#10!

1.g, B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2004 af starF (Slettet)

#11 at finde rødder, er at finde hvor grafen for en given forskrift i første x-aksen.

Dette er en forskrift for en graf:

f(x)= (1/3)x+ (13/3)

også kaldet en funktion. Hvis du vil finde rødderne, så skal du sætte f(x)=0, dvs. (1/3)x+ (13/3)=0, nu har du en ligning med x som ubekendt, denne løses på følgende måde:

(1/3)x+ (13/3)=0

(1/3)x=-13/3

(x=3*(-13/3)=-39/3=-13

Svaret er derfor, at grafen for funktionen f skærer x-aksen i -13. Svaret er altså x=-13.

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. maj 2004 af starF (Slettet)

rettelse:

#11 at finde rødder, er at finde hvor grafen for en given forskrift skærer førsteaksen.

Svar #14
16. maj 2004 af Livtebelle (Slettet)

#12:

synes bare ik rigtig at -13 passer så meget ind til mine tegninger.. men det er sikkert rigtigt når du siger det.. mange tak for hjælpen!!

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2004 af starF (Slettet)

Det passer :).

Skriv et svar til: En nem matematikopg.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.