Kemi
reaktion hvor stofferne opløses i vand
16. september 2007 af
sedefimsinn (Slettet)
Jeg skal opskrive reaktioner hvor nedenstående stoffer opløses i vand, dernæst skal angives om det er en syre eller en base reaktion...
(NH4)2SO4
CH3COONa
Ka2HPO4
C2H4O2
Ved godt opgaven er let, men kan bare ikke få det til at passe...
På forhånd tak.. :)
(NH4)2SO4
CH3COONa
Ka2HPO4
C2H4O2
Ved godt opgaven er let, men kan bare ikke få det til at passe...
På forhånd tak.. :)
Svar #1
17. september 2007 af mathon
(NH4)2SO4(s) --> NH4^(+)(aq + SO4^(2-)(aq): NH4^(+) er en svag syre
CH3COONa(s) --> CH3COO^(-)(aq) + Na^(+): CH3COO^(-) svag base
Ka2HPO4 forkert formel!!!
K2HPO4(s) --> 2K^(+)(aq) + HPO4^(2-)(aq): HPO4^(2-)svag syre
C2H4O2 findes ikke,
men hvis du mener
C2H2O4 = (COOH)2
(COOH)2(s) + 2H2O(l) --> (COO)^(2-)(aq) + 2H3O^(+)(aq): da (COOH)2 = C2H2O4 = oxalsyre
Svar #2
17. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
mon ikke C2H4O2 = CH3COOH; i givet fald er det:
CH3COOH + H2O -> CH3COO- + H3O+
CH3COOH + H2O -> CH3COO- + H3O+
Svar #4
17. september 2007 af sedefimsinn (Slettet)
Jo det var CH3COOH jeg mente :)
Tusind tak for hjælpen
Tusind tak for hjælpen
Skriv et svar til: reaktion hvor stofferne opløses i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
