Matematik
Isolere U, R, S
16. september 2007 af
Dylle (Slettet)
Størrelserne U, R, S og T er knyttet sammen af følgende formel:
(U-R)/S=T
a) Isoler S i formlen. HUSK alle mellemregninger!
b) Isolér R i formlen. HUSK alle mellemregninger!
c) Isolér U i formlen. HUSK alle mellemregninger!
---------------------------------------------------------
Jeg har prøvet:
A.
(U-R)/S=T
(U-R)=T*S
(U-R)/T=S
Så nu har jeg isoleret S...er der mere man skal gøre ved A?
DE NÆSTE TO ER VEL PÅ SAMME MÅDE ELLER HVAD?
B.
(U-R)/S=T
???
C. (U-R)/S=T...?
(U-R)/S=T
a) Isoler S i formlen. HUSK alle mellemregninger!
b) Isolér R i formlen. HUSK alle mellemregninger!
c) Isolér U i formlen. HUSK alle mellemregninger!
---------------------------------------------------------
Jeg har prøvet:
A.
(U-R)/S=T
(U-R)=T*S
(U-R)/T=S
Så nu har jeg isoleret S...er der mere man skal gøre ved A?
DE NÆSTE TO ER VEL PÅ SAMME MÅDE ELLER HVAD?
B.
(U-R)/S=T
???
C. (U-R)/S=T...?
Svar #1
16. september 2007 af Gearløs (Slettet)
Det er helt korrekt udregnet, og der er ikke mere at gøre ved A, hvis opgaven kun går ud på at isolere S.
B.
(U-R)/S=T
(U-R) = TS
-R = T*S - U
R = u - T*S
Og på samme måde laver du c'eren :)
B.
(U-R)/S=T
(U-R) = TS
-R = T*S - U
R = u - T*S
Og på samme måde laver du c'eren :)
Skriv et svar til: Isolere U, R, S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
