Matematik

reducer et udtryk til i morgen

17. september 2007 af LISEB (Slettet)
Hej har et lille problem med et udtryk. Problemet er opstået ved at tærpe matematik i 3 timer.
Opgaven lyder
Reducer udtrykket 3(x + y)² - 6x(y – x)

tror det er
3x² + 3y² + 3xy – 6xy - 6x²
3y² - (-3x²) - (-3xy)
eller
9x² + 9y² + 18xy – 6xy - 6x²
9y² + 3x² + 12 xy

Vil I ikke nok hjælpe mig hurtigt ?
Med venlig hilsen Lise

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

En lille regnefejl vil jeg mene:

3x2 + 3y2 + 6xy - 6xy + 6x2
9x2 + 3y2

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2007 af volcom1

i følge regne reglerne skal du løse en potens før du gange, det vil sige
3(x + y)² - 6x(y – x) = 3(x^2+2xy+y^2)-6xy-6x^2 = 3x^2+6xy+3y^2-6xy-6x^2 =
-3x^2+3y^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af volcom1

hov skrive fejl fra min side det ender selvføligelig med 9x^+3y^2
da sidste led giver +6x^2

Skriv et svar til: reducer et udtryk til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.