Matematik
funktioner og stamfunktioner
18. september 2007 af
karina-89 (Slettet)
hej, er der nogen der kan hjælpe med en lille opagve.. den lyder således
en funktion f er bestemt ved f(x)= 2x-3
bestem en stamfunktion til f.
bestem den stamfunktion F hvor førsteaksen er tangent til grafen for F..
håber der er nogen der kan hjælpe
en funktion f er bestemt ved f(x)= 2x-3
bestem en stamfunktion til f.
bestem den stamfunktion F hvor førsteaksen er tangent til grafen for F..
håber der er nogen der kan hjælpe
Svar #1
18. september 2007 af ABreine (Slettet)
En stamfunktion vil sige, en funktion der differentieret giver f. Så derfor må det være(vi kalder den s):s(x)=x^2-3x
det kunne jo være et andengradspolynomium, fx x^2
det kunne jo være et andengradspolynomium, fx x^2
Svar #2
18. september 2007 af karina-89 (Slettet)
jeg kan godt finde stamfunktionen, det er ikke så meget det der er mit problem, men det er det med tangenten, det forstår jeg ikke helt :S
Svar #3
18. september 2007 af ABreine (Slettet)
Fx x^2, skærer jo i (0,0). Prøv at tegne grafen for x^2, så kan du nemt se det:)
Skriv et svar til: funktioner og stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
