Matematik
omvendt proportionalitet med tryk i atmosfæren
19. september 2007 af
linee-piigen (Slettet)
Jeg har en opgave som lyder sådan:
Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:
P = (½)h/5
Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.
a) opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas, som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
Forstår den ikke, nogen der kan hjælpe?
Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:
P = (½)h/5
Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.
a) opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas, som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
Forstår den ikke, nogen der kan hjælpe?
Svar #1
19. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Der gælder ved konstant temperatur: P1*V1=P2*V2=konstant for en idealgas
Volumen V er givet ved pi*r^2*h, det er trykket pr. kvadratmeter, du skal regne med
Volumen V er givet ved pi*r^2*h, det er trykket pr. kvadratmeter, du skal regne med
Skriv et svar til: omvendt proportionalitet med tryk i atmosfæren
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
