Matematik
gange over kors og nulreglen
20. september 2007 af
Lisa02 (Slettet)
nogen der kan fortælle mig, hvordan man regne denne her opg. ud.
"gange over kors"
Opg.1) 9-x/4 = 8x/3 + 11
regn vha. "nulreglen"
Opg.2) 4x^2 = 12x
"gange over kors"
Opg.1) 9-x/4 = 8x/3 + 11
regn vha. "nulreglen"
Opg.2) 4x^2 = 12x
Svar #1
20. september 2007 af Munck (Slettet)
Hvis du ganger over kors, så skal du huske at gange på de 11 også.
(9-x)/4 = 8x/3 + 11 <=>
3(9-x) = 32x + 11*3*4.
Kan ikke huske nulreglen.
(9-x)/4 = 8x/3 + 11 <=>
3(9-x) = 32x + 11*3*4.
Kan ikke huske nulreglen.
Svar #2
20. september 2007 af hund (Slettet)
Det kan jeg.
Nulreglen: Sæt sørg for, at dit udtryk skal give nul (deraf navnet). Sæt så x udenfor parentes på din venstre side. Og husk så på, hvad der giver nul, når du ganger to tal (0 daah!!). Betragt:
4x^2 = 12x
4x^2 - 12x = 0
Det skal give nul - hurraa!
x(4x - 12) = 0
Hov, det gik lidt stærk! Ja, jeg ved det godt. Jeg har ovenfor sat 0 uden for parentes (prøv selv at gange parentesen ud - det passer sørme!)
Udfra sidste udtryk kan det konkluderes, at x = 0 er en løsning og x = 3 er en løsning:
0: 0(4*0 - 12) = 0 , det vælger vi at tro på.
3: 3(4*3 - 12) = 0 <=> 3(12 - 12) = 0 <=> 3*(0) = 0
Get the picture?
Undskyld min skiften mellem brugen af "0" og "nul"
Nulreglen: Sæt sørg for, at dit udtryk skal give nul (deraf navnet). Sæt så x udenfor parentes på din venstre side. Og husk så på, hvad der giver nul, når du ganger to tal (0 daah!!). Betragt:
4x^2 = 12x
4x^2 - 12x = 0
Det skal give nul - hurraa!
x(4x - 12) = 0
Hov, det gik lidt stærk! Ja, jeg ved det godt. Jeg har ovenfor sat 0 uden for parentes (prøv selv at gange parentesen ud - det passer sørme!)
Udfra sidste udtryk kan det konkluderes, at x = 0 er en løsning og x = 3 er en løsning:
0: 0(4*0 - 12) = 0 , det vælger vi at tro på.
3: 3(4*3 - 12) = 0 <=> 3(12 - 12) = 0 <=> 3*(0) = 0
Get the picture?
Undskyld min skiften mellem brugen af "0" og "nul"
Svar #3
20. september 2007 af hund (Slettet)
...Jeg har ovenfor sat 0 uden for parentes (prøv selv at gange parentesen ud - det passer sørme!) ..
der skulle vist have stået:
Jeg har ovenfor sat x uden for parentes (prøv selv at gange parentesen ud - det passer sørme!)
Min fejl!
der skulle vist have stået:
Jeg har ovenfor sat x uden for parentes (prøv selv at gange parentesen ud - det passer sørme!)
Min fejl!
Skriv et svar til: gange over kors og nulreglen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
